De toekomst is nu

Posted by admin on 21st november 2016 in TV

De techniek staat niet stil, zeker niet de laatste jaren. Virtual reality, artificiële intelligentie, drones, zelfrijdende auto’s, enz., zijn termen die we de laatste jaren veel voorbij zien komen. In eerste instantie werd virtual reality vooral ingezet als entertainment. Er werden simpele games ontwikkeld waarbij je met een virtual reality bril op schietend door een landschap liep en het dus net leek alsof je daar echt fysiek aanwezig was. Ook drones werden in het begin vooral gebruikt om grappig mee te kunnen vliegen, toen nog zonder camera aan boord. En wie geloofde enkele jaren geleden dat we auto konden rijden zonder zelf te hoeven sturen? Maar tijden veranderen, diverse concepten worden door ontwikkeld en worden volwassen.

Zakelijke toepassingen virtual reality

Zeker op het gebied van virtual reality gaat het nu snel. Omdat iedereen tegenwoordig wel een smartphone heeft, van een nieuwe Samsung Galaxy tot een refurbished iPhone 6, worden er steeds toepassingen bedacht die ook zakelijk gezien toepasbaar zijn. Onze smartphones kunnen immers gebruikt worden als virtual reality scherm. Dus niet alleen maar gamen met een Vr-bril op je hoofd, Vr wordt nu ook ingezet voor wat nuttigere zaken. Denk bijvoorbeeld aan een virtuele rondleiding door een huis dat te koop staat voor potentiele kopers. Ook bouwplannen van een huis of gebouw kunnen door middel van virtual reality aan de opdrachtgever worden voorgelegd. Of wat dacht je van rijlessen met behulp van virtual reality? Kortom, de ontwikkelingen op VR-gebied staan niet stil en we zijn benieuwd wat de toekomst ons nog gaat brengen op dat terrein.

Toepassingen voor drones

Drones worden ook steeds meer ingezet voor allerlei doeleinden. Vroeger kon een drone vliegen en dat was het dan ook wel. De drone kon dan vanaf de grond bestuurd worden en dat was toch wel een unieke ervaring. Maar toen de drones ook voorzien werden van een (video)camera werd pas echt duidelijk wat we er allemaal mee konden doen. Drones konden opeens ook worden ingezet voor luchtfoto’s, inspecties en beveiliging. Een stap verder gaat natuurlijk het inzetten van drones om de vijand te beschieten, iets wat ook al gebeurd in oorlogsgebieden.

Zelfrijdende auto’s

Ook zijn er inmiddels al zelfrijdende auto’s waarbij we dus niet meer zelf hoeven te sturen. Denk bijvoorbeeld aan de Tesla, een auto die dus zonder bestuurder kan rijden. En de ontwikkeling gaat nu in een rap tempo waardoor binnen afzienbare tijd zelfsturende auto’s op de consumentenmarkt zullen komen en we op een gegeven moment allemaal in auto’s rijden die zelf kunnen sturen.
In ieder geval staat dus de techniek niet stil en kunnen we nog heel wat innovaties verwachten die ons het leven wellicht een stuk aangenamer kunnen maken.

Comments are closed.