Nieuw bouwen? Denk ook aan domotica!

Posted by admin on 2nd april 2016 in systemen

Wanneer er wordt gestart met het bouwen van een nieuwe woning vliegt het geld er doorgaans aan alle kanten uit. Financieel gezien is er dan vaak geen budget meer voor zaken zoals bijvoorbeeld een domotica systeem. Maar kijkend naar de toekomst, kan het tijdens het bouwen toch erg belangrijk zijn om rekening te houden met de optie voor een domotica systeem zodat installatie ervan in de toekomst makkelijk te realiseren is.

 

Welke domotica toepassingen?

Welke domotica toepassingen u op termijn zou willen laten installeren, zal afhangen van uw behoeften. Welke toepassingen zou u willen laten integreren? Denk verlichting, klimaatregeling, audio & video, beveiliging en privacy. Op welke plekken in huis zou u graag bedieningspunten willen hebben en welke kringen zou u individueel willen bedienen?

Dit zijn enkele vragen waarop u antwoord zou moeten kunnen geven bij het bouwen van een nieuwe woning waarbij domotica in het achterhoofd wordt gehouden.

Domotica eenvoudig kunnen aansluiten

Als u een beetje een beeld heeft wat betreft uw domotica wensen, kunt u bij de bouw van een nieuwbouwwoning een domotica specialist laten uitleggen welke voorzieningen het best getroffen kunnen worden om zo straks eenvoudig, snel en relatief goedkoop domotica te kunnen laten plaatsen en installeren. Zo kunnen er vaak al wachtbuizen met daarin trekdraad worden geplaatst. Verder dient er ook wat ruimte vrij gehouden te worden (zo’n 1 á 2 vierkante meter) nabij het elektrisch bord.

Poort integreren in domotica systeem

Wanneer u een (garage) poort laat plaatsen bij uw nieuwe woning en u de bediening hiervan later zou willen laten integreren in uw domotica systeem dan is het slim om te kiezen voor een elektrisch bedienbare poort die werkt met twee pulsen, dit houdt in dat de poort een aparte knop heeft voor opening en voor sluiting.

Klimaatregeling

Wilt u uw verwarmingsinstallatie ook laten integreren in uw domotica systeem? Dan zult u hiermee ook op voorhand al rekening mee moeten houden. Het is namelijk van belang de woning in zones te verdelen, welke hun eigen behoefte hebben wat betreft temperatuurregeling. De verschillende zones dienen namelijk te worden voorzien van aparte circuits. Kies daarnaast ook voor een thermostaat met in ieder geval één of meerdere ingangscontacten.

Laat u adviseren door een domotica specialist

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarbij het verstandig is tijdens het bouwen om rekening te houden met domotica. Laat voor uw persoonlijke situatie altijd een domotica specialist langs komen die u perfect kan adviseren. Op deze manier weet u zeker dat u later altijd eenvoudig uw gewenste domotica toepassingen kunt installeren.

Er zijn nieuwe Apple Watch-bandjes uit!

Posted by admin on 9th juni 2017 in systemen

We zien dat de Apple Watch steeds populairder wordt in Nederland en daar horen ook de Apple Watch accessoires bij. Een hele nieuwe trend zijn de Apple Watch-bandjes geworden. Voor de zomer heeft Apple weer gloednieuwe bandjes uit laten komen. De nieuwe accessoires zijn te koop in de Apple Store. Apple zit sowieso niet stil in het vernieuwen van allerlei accessoires. Voor de Apple Pro zijn er ook gloednieuwe producten op de markt gekomen. Er zijn nu drie gloednieuwe bandjes op de markt gekomen voor de Apple Watch. Een geweven nylon bandje in Pride-kleuren en een nieuw leren bandje met klassieke gesp. In de lente kwam Apple al met een nieuwe collectie bandjes en dus kon Apple het niet laten om voor de zomer een nieuwe editie te laten maken. Er zijn helaas wel iets minder bandjes op de markt gebracht ten opzichte van de lente, maar Apple is daarentegen wel erg creatief geweest en heeft hele zomerse kleuren op de markt laten brengen.

Pride Edition-bandje

Vorig jaar kwam Apple al met een heel leuk initiatief. Apple heeft een exclusieve Pride-bandje voor de Apple Watch uitgebracht. Deze werden uitgedeeld aan de medewerkers die zich hadden ingeschreven voor het Pride-evenement. Niet zonder succes want ruim een jaar later is het bandje nog steeds te bestellen in de Apple Store. Er zijn nu ook nieuwe sportbandjes op de markt gekomen. En wel in drie nieuwe kleuren.Het gaat om nevelblauw, stuifmeelgeel en flamingo, een soort zalmroze kleur. Het zit in de lijn der verwachting dat Apple enkele grote namen gaat strikken om de bandjes te promoten. En aan de hand daarvan denken ze dat het nog meer storm gaat lopen dan nu al het geval schijnt te zijn. Bijna een jaar later is dit bandje alsnog beschikbaar voor iedereen. Het nieuwe Pride Edition nylon bandje is alleen beschikbaar in de online Apple Store.

Sportbandjes

Voor de sportbandjes heeft Apple drie nieuwe kleuren aan het assortiment toegevoegd. Het gaat om nevelblauw, stuifmeelgeel en flamingo, een soort zalmroze kleur. Helaas is de kleur marine/tahoe-blauwe bandje uit de collectie verdwenen. Maar zoals gezegd zijn er genoeg andere opties die je hart sneller doen kloppen.
Voor het leren bandje met klassieke gesp is er ook een nieuw kleurtje bij gekomen. Naast de bestaande kleuren kun je nu ook een zonnebloemgele variant kiezen.

Apple heeft ook weer nieuwe kleuren uitgebracht voor de Nike+ bandjes. Vorige week zijn ze toegevoegd aan de Nike-store. Het gaat in totaal om vier kleuren, namelijk licht violet, zacht violet, Blue Orbit en Obsidiaan. Ze zijn 59 euro per stuk.

Loop jij er dus nog niet flitsend bij met de nieuwe kleuren voor de zomer? Koop dan snel je watchbandjes.

3 TV-programma’s die je online kan kijken

Posted by admin on 24th januari 2017 in TV

Tegenwoordig kijken mensen meer online programma’s dan programma’s die normaal op TV worden uitgezonden. Hier zijn een aantal redenen voor. Allereerst hebben wij steeds minder tijd voor leuke dingen, waaronder TV kijken. Tevens is de kwaliteit van TV de laatste jaren hard gedaald. Er zijn te veel luidruchtige en te lange reclames. Gelukkig is daar een alternatief. Online TV-kijken! Dit artikel zal een aantal TV-programma’s onder de loep nemen die het momenteel goed doen. Welke programma’s zijn aan te raden? Welke programma’s kan je beter links liggen?

#1: Narcos

Narcos, de veel bekroonde en veel besproken hit-serie uit de Verenigde Staten breekt momenteel vele records. Volkomen terecht, volgens vele critici en TV-kijkers. In Narcos volgen we de excentrieke en angstaanjagende “villain”, Pablo Escobar, een drugsbaron die Colombia jarenlang in zijn macht had. Narcos is deels gebaseerd op echte gebeurtenissen en deels verzonnen verhalen. Hoofdpersonen in het verhaal zijn: Pablo Escobar, Javier Pena en Steve Murphy, waarvan de laatste twee heren een poging doen om Pablo uit te schakelen. Een spijkerharde serie met bloed, zweet en tranen. Narcos is niet geschikt voor de meeste mensen. Echter is de serie zeker aan te raden. Een serie voor de avontuurlijke onder ons!

#2: Shooter

Een minder bekende serie, net uitgekomen in Nederland. In Shooter volgen we Bob Lee Swagger, een ex-marinier die jaren geleden met pensioen is. Dan opeens krijgt Bob te horen dat hij nog 1, laatste taak mag doen: het beschermen van de Amerikaanse president. Als “Sniper” krijgt hij de taak om de president met zijn leven te beschermen door potentieel gevaar te herkennen en daders op tijd uit te schakelen. Tijdens een bezoekje van de president bij een congres gebeurt het ondenkbare: de president wordt neergeschoten. In de chaos die ontstaat wordt Bob aangewezen als dader. Bob is onschuldig, maar kan zich moeilijk beschermen tegen Amerikaanse justitie. Shooter staat in het teken over verraad, actie en spanning, iets dat bij vele mensen goed in de smaak zal vallen.

#3: Breaking Bad

Breaking Bad, wie kent dat nou niet?! Helaas is Breaking Bad al jaren geleden afgelopen. Toch is het een fantastische serie voor de avontuurlijke onder ons. De serie staat in het teken van Walter White, een middelbare scheikundeleraar die te horen krijgt dat hij nog maar 1 jaar te leven heeft. Als laatste “klus” gaat Walter het ondenkbare doen: hij gaat Chrystal Meth maken. Crystal Meth is een zeer verslavende drug die ervoor zorgt dat gebruikers urenlang onder invloed zijn. Samen met zijn partner (Jesse Pinkman) wil hij de Amerikaanse markt veroveren. Actie, drugs, bloed en spanning, Breaking Bad heeft het allemaal!

Waar wachten je nog op? Wil je snel online TV kijken? Klik dan hier op de link!

De toekomst is nu

Posted by admin on 21st november 2016 in TV

De techniek staat niet stil, zeker niet de laatste jaren. Virtual reality, artificiële intelligentie, drones, zelfrijdende auto’s, enz., zijn termen die we de laatste jaren veel voorbij zien komen. In eerste instantie werd virtual reality vooral ingezet als entertainment. Er werden simpele games ontwikkeld waarbij je met een virtual reality bril op schietend door een landschap liep en het dus net leek alsof je daar echt fysiek aanwezig was. Ook drones werden in het begin vooral gebruikt om grappig mee te kunnen vliegen, toen nog zonder camera aan boord. En wie geloofde enkele jaren geleden dat we auto konden rijden zonder zelf te hoeven sturen? Maar tijden veranderen, diverse concepten worden door ontwikkeld en worden volwassen.

Zakelijke toepassingen virtual reality

Zeker op het gebied van virtual reality gaat het nu snel. Omdat iedereen tegenwoordig wel een smartphone heeft, van een nieuwe Samsung Galaxy tot een refurbished iPhone 6, worden er steeds toepassingen bedacht die ook zakelijk gezien toepasbaar zijn. Onze smartphones kunnen immers gebruikt worden als virtual reality scherm. Dus niet alleen maar gamen met een Vr-bril op je hoofd, Vr wordt nu ook ingezet voor wat nuttigere zaken. Denk bijvoorbeeld aan een virtuele rondleiding door een huis dat te koop staat voor potentiele kopers. Ook bouwplannen van een huis of gebouw kunnen door middel van virtual reality aan de opdrachtgever worden voorgelegd. Of wat dacht je van rijlessen met behulp van virtual reality? Kortom, de ontwikkelingen op VR-gebied staan niet stil en we zijn benieuwd wat de toekomst ons nog gaat brengen op dat terrein.

Toepassingen voor drones

Drones worden ook steeds meer ingezet voor allerlei doeleinden. Vroeger kon een drone vliegen en dat was het dan ook wel. De drone kon dan vanaf de grond bestuurd worden en dat was toch wel een unieke ervaring. Maar toen de drones ook voorzien werden van een (video)camera werd pas echt duidelijk wat we er allemaal mee konden doen. Drones konden opeens ook worden ingezet voor luchtfoto’s, inspecties en beveiliging. Een stap verder gaat natuurlijk het inzetten van drones om de vijand te beschieten, iets wat ook al gebeurd in oorlogsgebieden.

Zelfrijdende auto’s

Ook zijn er inmiddels al zelfrijdende auto’s waarbij we dus niet meer zelf hoeven te sturen. Denk bijvoorbeeld aan de Tesla, een auto die dus zonder bestuurder kan rijden. En de ontwikkeling gaat nu in een rap tempo waardoor binnen afzienbare tijd zelfsturende auto’s op de consumentenmarkt zullen komen en we op een gegeven moment allemaal in auto’s rijden die zelf kunnen sturen.
In ieder geval staat dus de techniek niet stil en kunnen we nog heel wat innovaties verwachten die ons het leven wellicht een stuk aangenamer kunnen maken.

Stabiele internetverbinding van belang bij draadloos luisteren Hi-Fi

Posted by admin on 21st september 2016 in systemen

Wat hebben muziek en internet met elkaar te maken zult u wellicht denken? Natuurlijk zijn er al jaren tal van internetdiensten waarbij online naar muziek kan worden geluisterd, zoals Youtube, Itunes en Spotify. Echter zijn ook onze muziekinstallaties in huis meer en meer draadloos te bedien met een playlist welke via internet wordt verzonden. Wanneer je internetverbinding dan hapert heeft dit effect op de kwaliteit van de muziek. Deze zal voor een kortstondig moment nog wel even gebufferd worden, maar wanneer er grotere “gaten” in de verbinding plaatsvinden zal ook de muziek en dus het geluid wegvallen. Zorg er dan ook altijd voor dat de modem welke de internetverbinding binnenshuis doorgeleid gunstig staat opgesteld. Probeer zoveel mogelijk muren en kasten te vermijden. Deze kunnen het signaal ernstig blokkeren

Hoge internetdowloadsnelheid

Wanneer u naar muziek via internet luistert waarbij video’s worden afgespeeld vraagt die meer capaciteit van uw internetverbinding, dan wanneer u enkel audiobestanden afspeelt. Spelen er nog andere processen op de achtergrond? Denk bijvoorbeeld aan het downloaden van muziek, films, video’s etc, dan is het van belang dat de downloadsnelheid van uw internetabonnement toereikend. De meest basisabonnementen bieden een downloadsnelheid van 10 MB per seconde, maar voor slechts een kleine meerprijs zijn snelheden van 30 MB per seconde of hoger eenvoudig gerealiseerd. Bekijk hier alle internetabonnementen welk passen bij uw gebruiksbehoefte. Let wel op dat Tele2 ook televisie via internet aanbiedt waardoor dit een extra belasting vraagt van het netwerk. Het gaat al snel om 6 tot 7 MB per seconde, wanneer u televisiesignaal heeft. Wanneer er dan ook nog met een tablet en één of meerdere smartphones data benodigd is, dan heeft dit een negatief effect op de snelheid van uw draadloze verbinding met de audio-installatie. Voor de meeste huishoudens geldt dat zij met een downloadsnelheid van 30 MB per seconde of hoger geen last hebben van een trage internetverbinding.

Review: Testament Souls Of The Black (LP)

Posted by HiFi Laatste nieuws on 20th juni 2016 in Geen categorie
In 1990 verscheen het vierde album van het thrash metal gezelschap Testament. Souls Of The Black greep terug op genre typische elementen en voegde een klein stukje commercie toe aan de mix. Music On Vinyl bracht het album onlangs opnieuw uit op LP, passend in hun Metal Mayhem releases.- Lees verder

Drie nieuwe betaalbare’ producten van Audio Research

Posted by HiFi Laatste nieuws on 20th juni 2016 in Geen categorie
Audio Research introduceert drie nieuwe producten in de Foundation serie, die betaalbaarder zijn dan we van Audio Research. Betaalbaarder' is natuurlijk een relatief begrip, want de nieuwe modellen gaan nog steeds zo'n $7.500 (omgerekend zo'n 6.600, definitieve prijzen nog niet bekend) kosten.- Lees verder

Focal mikt met nieuwe hoofdtelefoons op de top

Posted by HiFi Laatste nieuws on 19th juni 2016 in Geen categorie
Na een succesvolle eerste lichting hoofdtelefoons komt Focal met drie nieuwe modellen. De blikvanger wordt de Utopia koptelefoon met Beryllium drivers, de specialiteit zijn van het Franse merk. Kostprijs van het fraaie topmodel: 3.999 euro.- Lees verder

Review Teufel Boomster XL: Ghettoblaster anno 2016

Posted by HiFi Laatste nieuws on 19th juni 2016 in Geen categorie
Bij een Bluetooth speaker denk je aan een compact speakertje dat je in de rugzak stopt en dat wat flauw speelt. De Boomster XL is wat je krijgt als de ingenieurs van Teufel zich uitleven: een speaker van bijna 10 kg zwaar en 80 watt sterk, met een eigen subwoofer en Mercedes waardig carrosserie uit geanodiseerd aluminium.- Lees verder

LiFi in het thuisnetwerk: honderd maal sneller dan WiFi

Posted by HiFi Laatste nieuws on 18th juni 2016 in Geen categorie
Heeft WiFi zijn langste tijd gehad bij de thuisnetwerken Dat zou best wel eens kunnen. De snelheid zit aan zijn grenzen en te veel gegadigden op dezelfde frequenties remmen de prestaties. LiFi, dat met lichtpulsen uitgezonden door snel knipperende LED lampen werkt, haalt met gemak 1 tot 10 GigaBit per seconde en in theorie is meer dan 200 GBps mogelijk. Inmiddels is het ook al mogelijk om video te streamen via LiFi.- Lees verder

Video: Robert Harley over zijn audiobijbel

Posted by HiFi Laatste nieuws on 18th juni 2016 in Geen categorie
Zolang de voorraad strekt hebben we een aantrekkelijke bundelaanbieding: The Illustrated History vol. 1 "Loudspeakers" en vol. 2 "Electronics" tezamen voor slechts 199,95 in plaats van 259,90.- Lees verder